dostop link

Aktualne novice

okt 07 2020

Športno-naravoslovni tabor – 4. razred

drugi dan-2

 

 Učenci 4. razreda so bili na športno-naravoslovnem taboru v CŠOD Čebelica v Čatežu ob Savi, in sicer učenci 4. a in 4. b od 28. 9. 2020 do 30. 9. 2020, učenci 4. c in 4. R pa od 30. 9. 2020 do 2. 10. 2020.

        »Gospod Matjaž nas je naučil, kako se orientirati v naravi s kompasom.  Razdelili smo se v skupine in sami smo naredili kompas. Material  so nam dali v CŠOD.

     Drugi dan smo v gozdu delali proge za žogico. Vse stvari, ki smo jih potrebovali za izdelavo proge, smo našli v gozdu. Z gospodom Matijo smo šli v gozd k živalim. Razdelili smo se v skupine, dobili smo posodice in čopič. Poiskali smo živali in jih dali v posodice. Še iz gozdnega materiala smo oblikovali žival, ki smo jo našli. Potem smo žival tudi opisali. Tudi plezali smo po umetni steni, ki je bila visoka 10 m. Pripeti smo bili z varovalnim pasom. Bilo je zelo zabavno. Ivo nas je naučil, kako zakuriti ogenj. Uporabili smo kresila in vžigalice.

      V sredo smo šli z gospo Živo na pohod.

    Lahko bi še malo ostali, ker smo se imeli zelo lepo.«

                                                                        Ana Pranić, 4. b

 

    »Tam smo najprej imeli orientacijo. Potem smo odšli v gozd in izdelali progo za žogico. Všeč mi je bilo tudi plezanje. Učili smo se o rastlinah in živalih, zakurili smo ogenj in spekli kruh. Zadnji večer smo imeli poslovilni večer, kjer smo plesali in peli, zadnji dan pa pohod.

   Super smo se imeli. Všeč mi je bila kuharica, saj je bila zelo prijazna, in  hrana je bila odlična.

Tudi učitelji so bili zelo prijazni.«

                                                               Neža Perovšek, 4. b

 

»Prvi dan smo šli v učilnico in se orientirali, dobili smo plastično posodico in magnet iglo ter slamico. V posodico smo nalili vodo, iglo smo namagnetili, jo dali v slamico, slamico pa položili na vodo.

Pri plezanju je bilo zelo zabavno, a so me bolele roke. Najboljše pa je bilo, ko smo kurili ogenj, pekli kruh in iskali gozdne živali.

Ko bom videl čebelo, se bom spomnil na tabor in na vse stvari, ki smo jih delali.«

                                                          Žan Novak, 4. b

 

»Izdelovali smo progo v gozdu, da se je lahko žogica spustila po njej. Učili smo se o orientaciji. Izdelali smo kompas in potem iskali zaklad. Prvo noč sem spal zelo slabo.

Naslednji dan smo pojedli zajtrk in odšli v gozd.   Tam smo se učili o gozdnih živalih. Izdelovali smo jih iz listja in vej. Potem smo šli nazaj v dom in po malici plezali do kosila. Po kosilu smo imeli prosti čas. Pripraviti smo morali večerno točko. Nismo je do konca, ker nekateri v sobi niso bili zagreti zanjo. Popoldanske dejavnosti so bile gozdne rastline, kurjenje ognja, peka kruha. Prva mi je bila najbolj všeč. Ko je bil že skoraj večer, smo se odpravili nazaj v dom. Na hitro smo pripravili večerno točko. Na nekakšni zabavi  smo jo uspešno povedali in poslušali točke drugih. To noč sem bolje spal.

V sredo smo imeli dolg pohod na Čateško goro. Po kosilu smo se odpravili domov. Pot je bila dolga.«

                                                       Tin Huskić, 4. b