Aktualne novice

jan 26 2021

Možnost izposoje knjižnega gradiva v času dela na daljavo

 

Spoštovani učenci in starši,

danes so se v šolske klopi vrnili učence prve triade, zato bo temu prilagojen tudi način izposoje knjižnega gradiva. V skladu s priporočili NIJZ-ja bo izposoja gradiva še vedno potekala po predhodnem naročilu po elektronski pošti (nika.lebar@oscg.si), s to razliko, da bo knjižničarka učencem prve triade naročeno gradivo dostavila direktno v razred in ga ne bo treba prevzeti pred vhodom v šolo. Knjižničarka bo enkrat tedensko obiskala tudi PŠ Reteče in gradivo dostavila tudi tamkajšnjim učencem.

Za učence od 4. do 9. razreda, ki se izobražujejo na daljavo, bo izposoja potekala tako kot do sedaj – prevzem gradiva bo možen po predhodnem naročilu po elektronski pošti pred vhodom v šolo.

Izposoja bo potekala takole:

1. Učenci v sistemu COBISS/OPAC preverite, ali je knjiga, ki si jo želite izposoditi, na voljo v naši knjižnici. To storite na povezavi: OSCG-COBISS

Če želite, si pri izbiri gradiva lahko pomagate s priporočilnimi seznami knjig za bralno značko, ki jih najdete na naši spletni strani: OSCG-BRALNA ZNAČKA

2. Izberete lahko največ tri knjige naenkrat.

3. Nato knjižničarki Niki Lebar na elektronski naslov nika.lebar@oscg.si sporočite, katere knjige bi si želeli izposoditi.

4. Učencem prve triade bo knjižničarka gradivo dostavila v razrede (tako na matični šoli kot na PŠ Reteče), učenci od 4. do 9. razreda pa boste gradivo prevzeli pred vhodom v šolo, ob predhodnem dogovoru po elektronski pošti.

5. Učenci prve triade gradivo vračate razredničarkam, učenci od 4. do 9. razreda pa knjižničarki Niki Lebar po predhodnem dogovoru po elektronski pošti.

Za dodatne informacije pokličite Niko Lebar na tel. številko:  04/ 513 0 415.

Uživajte v branju.

                                                                          

                                                                           Šolska knjižničarka:

                                                                           Nika Lebar, univ. dipl. bibl.