Aktualne novice

feb 15 2021

Luka, naš Junak! S tabo smo!

 

Svetovni dan otroškega raka, 15. februar, je dan, ki v sebi nosi neznosno bolečino, a hkrati prinaša zgodbe novodobnih junakov, ki za zidovi bolnišnice in v krogu svojih družin bijejo boj s to težko boleznijo. Žal v Sloveniji za različnimi oblikami te bolezni vsako leto zboli od 70 do 80 otrok. Pogumno se spopadajo z vsemi težavami, ki jih prineseta bolezen in zahtevno zdravljenje. Imenujejo se Junaki 3. nadstropja – tako se imenuje tudi društvo, ki so ga ustanovili starši bolnih otrok. Svetovni dan otroškega raka smo obeležili prav danes, ko so se otroci po 14-tedenskem šolanju na daljavo vrnil v šolske klopi, a žal je en stol ostal prazen. Kako pomagati sošolcu, kako ga opogumiti in biti z njim v najtežjih trenutkih, čeprav na daljavo - to so vprašanja, s katerimi se srečujejo tudi naši učenke in učenci.

Danes so si nekateri ogledali film Junakov 3. nadstropja, v katerem so spoznali, kako krut obraz ima ta bolezen, hkrati pa začutili srčnost in pogum Junakov. Slišali so, da bolnim otrokom veliko pomeni, če zdravi sošolke in sošolci ostanejo z njimi povezani. V 7. b so najlepše pozdrave in misli poslali svojemu sošolcu: »Luka, naš Junak! S tabo smo!« Na prsi so si pripeli tudi zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku. V 6. a pa so napisali prijazna sporočila, ki v sebi nosijo le eno željo – da bi vsi otroci zmogli premagati to bolezen.

Dragi Junaki 3. nadstropja, ste zelo pogumni in vas občudujem. Bodite pogumni še naprej in ne obupajte.               

Lara Goršič

Upam, da vsi ozdravite in potem spet živite mirno in lepo življenje. Več ljubi bi vam moralo pomagati. Bodite pogumni v boju! Zmagajte! Vztrajajte.                               

Jošt Potočnik

Zmagali boste v boju z boleznijo. Ljudje se ne zavedajo, da se to lahko zgodi tudi njim.

Rok Poljanšek

Ob gledanju filma sem začutil, kako hudo vam je in kako resna je lahko ta bolezen. Upam, da se čim prej pozdravite.                                                                                           

Matic Arh

Dragi bojevniki, hvala, da z nami delite korake na vaši poti ter obenem z vso toplino poklanjate nasmeške znotraj in izven 3. nadstropja.                                                     

Manca Mikulič