Aktualne novice

feb 26 2021

Pouk od 1. 3. 2021 dalje

 

Spoštovani starši,

od ponedeljka, 1. 3. 2021, se bo v prostorih šole izvajal pouk za vse učence od 1. do 9. razreda, prav tako tudi vsi obvezni in neobvezni izbirni predmeti (učenci bodo v mešanih skupinah, zato bodo morali nositi zaščitne maske). Interesne dejavnosti se ne bodo izvajale.

Pred vstopom v šolo in v skupnih prostorih šole morajo učenci nositi maske, prav tako tudi na avtobusu.

V ŠOLO LAHKO VSTOPAJO LE ZDRAVI UČENCI IN ZAPOSLENI

Če otrok zboli z enim ali več simptomov, kot so npr.: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje (kar ni posledica alergij), bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesne veznice v blagi ali težji obliki, naj ostane doma. Za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega zdravnika ali dežurnega zdravnika.

UPOŠTEVANJE SPLOŠNIH HIGINSKIH UKREPOV

Prosimo, da se starši pogovorite s svojimi otroki o tem, kako je potrebno izvajati splošne higienske ukrepe: vzdrževanje medosebne razdalje, pravilno nošenje maske, higiena rok in kašlja. Učenci si ne posojajo šolskih potrebščin.

Na šoli bomo poskrbeli za zračenje učilnic in čiščenje ter razkuževanje prostorov.

PRIHOD V ŠOLO

Priporočamo, da otroci pridejo peš ali z individualnim prevozom. Šolski avtobusi bodo vozili po običajnem voznem redu. V prostore šole vstopajo posamično. Učenci od 3. do 9. razreda se v garderobi samo preobujejo, oblačila odnesejo s seboj v učilnico. Učenci si ob prihodu v učilnico umijejo roke, nato odložijo svoje stvari ob stol in mizo.

Da se izognemo preveliki gneči ob vhodu in garderobi, bomo učence spuščali v šolo po razporedu:

  • 1., 5. in 6. razred ob 8.00           
  • 4. in 7. razred ob 8.05               
  • 2. in 8. razred ob 8.10                     
  • 3. in 9. razred ob 8.15

ŠOLSKA PREHRANA

Kosilo je na voljo za vse učence, ki so bili nanj prijavljeni pred šolanjem na daljavo. Morebitne spremembe naročil na kosilo lahko na šolo sporočite na običajen način. Popoldanske malice ne bomo organizirali.

PODALJAŠANO BIVANJE

Organizirano je le za učence 1. triade. Za učence 4. in 5 razreda je podaljšano bivanje organizirano samo za tiste učence, ki ga nujno potrebujejo. Ker bo podaljšano bivanje organizirano v mešani skupini, bodo učenci morali ves čas nositi zaščitno masko.

Lep pozdrav

Mag. Karla Krajnik, ravnateljica