Aktualne novice

avg 27 2021

Prvi šolski dan v šolskem letu 2021/2022

 

V šolskem letu 2021/2022 se prične pouk v sredo, 1. septembra 2021. Prvi šolski dan je za učence od 2. do 9. razreda začetek pouka ob 8.20. Učenci boste najprej imeli dve uri z razrednikom, nato pa pouk po prilagojenemu urniku. Na razredni stopnji (od 2. do 5. razreda) bo prvi šolski dan pouk do 12.10, na predmetni stopnji (od 6. do 9. razreda) pa do 12.50.

V šolo lahko vstopate le zdravi učenci in zaposleni. V primeru simptomov učenci ostanite doma, straši pa o odsotnosti obvestite razrednika. Za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega zdravnika ali dežurnega zdravnika. Za učence veljajo enaki zaščitni ukrepi in protokol, ki je veljal ob zaključku preteklega šolskega leta. V skupnih prostorih morajo vsi učenci nositi zaščitne maske, učenci od 6. do 9. razreda pa tudi pri pouku, prav tako tudi na avtobusu.

Učenci 2. in 6. razreda prvi šolski dan počakate pred vhodom v šolo na razrednike, ki vas bodo pospremili v matične učilnice. Učence 2. razreda razredničarke cel teden spremljajo iz garderobe do učilnice.

Sprejem za učence prvega razreda bo na matični šoli potekal po naslednjem razporedu:

  • 1. a ob 9.00
  • 1. b ob 10.30
  • 1. c ob 12.00

Ob zapisani uri se zberete pred vhodom na razredno stopnjo, kjer vas bo počakala razredničarka. 

Na PŠ Reteče bo sprejem ob 13.30.

PODALJŠANO BIVANJE

V sredo, 1. 9. 2021, bo organizirano podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda. Prijave za podaljšano bivanje za prvi šolski dan bomo pobrali 1. šolsko uro.

Starše prosimo, da se z otrokom pred odhodom v šolo dogovorite, do katere ure bo otrok prvi šolski dan ostal v podaljšanem bivanju in ali bo tudi na kosilu. Mlajšim učencem to napišite tudi v beležko.

PREHRANA

Prvi šolski dan bomo učencem v šoli pripravili malico, kosilo pa samo za učence, ki bodo ostali v podaljšanem bivanju. Učenci bodo prvi šolski dan dobili v podpis prijavnico za koriščenje šolske prehrane za šolsko leto 2021/22. Starše prosimo, da izpolnjeno prijavnico učenci prinesejo v šolo naslednji dan.

ŠOLSKI PREVOZI

Prvi šolski dan je vozni red šolskih avtobusov prilagojen urniku. Objavljen je na oglasni deski šole in na naši spletni strani.

Vozni red šolskih avtobusov med letom je prav tako objavljen na oglasnih deskah v šoli in na naši spletni strani.

Za prevoz s šolskim avtobusom učenci potrebujete vozne karte. Izda jih Potovalna agencija Arriva in jo posameznik uporablja do zaključka šolanja na OŠ Cvetka Golarja. V primeru, da vozno karto izgubite, morajo starši naročiti novo na avtobusni postaji Škofja Loka.

Za učence, ki se bodo v šolskem letu 2021/2022 s šolskim avtobusom vozili prvič, bomo vozne karte naročili na šoli in jih bodo dobili v prvem tednu pouka. S prevoznikom je dogovorjeno, da se do izdelave vozne karte, učenci vozijo brez njih.