dostop link

Aktualne novice

sep 26 2023

Evropski teden športa in Evropski šolski športni dan

eds

 

Evropski teden športa v Sloveniji poteka že osmo leto zapored – v tednu med 23. in 30. septembrom. 23. september ni le začetek ETŠ, ampak tudi državni praznik – dan slovenskega športa. To je dodatna priložnost za spodbujanje k redni telesni dejavnosti in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Na OŠ Cvetka Golarja bomo Evropski teden športa obeležili s sodelovanjem v mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan (European School Sport Day – ESSD). V tem tednu bomo pri urah športa sodelovali s strelskim društvom iz Škofje Loke. V petek, 29. 9. 2023, bomo v 6. razredu izvedli športni dan.

»Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Cilj pobude je spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Nacionalni koordinator projekta v Sloveniji je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+. Projekt predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dni, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator projekta. Letos je poseben poudarek na promociji t. i. aktivnega učenja – uporabe gibanja in gibalnih iger pri učenju v razredu, saj so številne raziskave potrdile, da telesna dejavnost opazno pripomore, da so učenci bolj zdravi in se lažje učijo v učilnici.« (sportna-unija.si)