dostop link

2013 smo praznovali 50-letnico

Logotip ob 50-letnici

Pri oblikovanju logotipa so sodelovali otroci vključeni v podaljšano bivanje. Učiteljica je uporabila metodo brainstorming na likovni način. Učenci so dobili navodilo, naj risalni list porišejo s predmeti, simboli, pripomočki, ki jih spominjajo na šolo, učenje in znanje. Nastal je lepo porisan papir iz katerega so izrezali številki 5 in 0. Učiteljica je dodala še napis »let znanja«… in logotip je tu.

50let%20logo%20z%20napisom

Kolesarjenje od Škofje Loke do Ljutomera

V okviru dejavnosti v počastitev 50. letnice Osnovne šole Cvetka Golarja se je v soboto, 22. 9. 2012, 12 delavcev Osnovne šole Cvetka Golarja s kolesi odpravilo na pot, ki so jo poimenovali Čez loke in potoke, po naslovu ene od pesniških zbirk Cvetka Golarja, pesnika, po katerem se imenuje naša šola. Rojen je bil na Gostečah, a se je kasneje preselil v Ljutomer, kjer je tudi umrl. Zato so tudi dvodnevno kolesarjenje po 205 km dolgi poti začeli na Gostečah in zaključili v Ljutomeru. Prvi dan jih je pot vodila skozi Tuhinjsko dolino do Zreč, kjer so prenočili v domu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Drugi dan so morali do cilja prekolesariti še 100 km. V Ljutomeru jih je pozdravil ravnatelj ljutomerske gimnazije in jim razkazal hišo, v kateri je živel Cvetko Golar vse do svoje smrti. Obiskali so tudi pesnikov grob. Projektu Čez loke in potoke so želeli dodati tudi humanitarno noto, zato so se s prošnjo za finančno podporo projektu obrnili na več podjetij in organizacij, zbrana sredstva pa namenili šolskemu skladu za pomoč učencem iz socialno šibkejših družin in za nadstandardni program šole. Podjetja in organizacije, ki so podprle projekt Čez loke in potoke: Avto Lušina, d. o. o., Gosteče, Sintal, d. d., Ljubljana, Vasco, d. o. o., Šenčur, Macuka, d. o. o., Grosuplje, Štajnbirt mesarija, d. o. o., Škofja Loka, Vrankar Janez s.p., šolski servis in storitve, Mengeš, Makom trgovina, d. o. o., Velenje, Potovanja Pisanec, d. o. o., Škofja Loka, Steklarstvo Puštal, Primož Malovrh s.p., Škofja Loka, Hranilnica Lon, d. d., Kranj, Elektro Gorenjska, d. d., Kranj, Pavel Pečelin s.p., Prevozi in turizem, Žiri, Biotera, d. o. o., Domžale, Alpetor d. d., Potovalna agencija, Kranj, Prijatelj & Prijatelj, d. o. o., Ljubljana, Domel Holding, d. d., Železniki. V šolski sklad so podjetja skupaj nakazala 1450 €. 

O projektu so poročali tudi na radiju Sora. Za ogled novice kliknite tukaj.
Kolesarjenje smo predstavili tudi na radiju Ognjišče v oddaji Petkov zabavni večer - za poslušanje kliknite tukaj.
O  kolesarjenju so pisali tudi v oktobrski številki Loškega glasu (kliknite tukaj) in novemberski številki Loškega utripa (kliknite tukaj).

Projekt Zdrava šola in 50-letnica

V soboto, 29. 9. 2012, so tudi učenci Osnovne šole Cvetka Golarja prišli v šolo namesto v ponedeljek, 24. 12. 2012. Učenci od 1. do 4. razreda so se v okviru projekta Zdrava šola in praznovanja 50. letnice Osnovne šole Cvetka Golarja, odpravili na Gosteče k rojstni hiši Cvetka Golarja, nato pa na igrišče na Godešiču, kjer so bile po krajšem kulturnem programu na vrsti športne igre.

Zasaditev šolskega eko sadovnjaka

V sredo, 7. 11. 2012, ob 12.00 smo na šolskem vrtu posadili sadna drevesa v okviru projekta Zasaditev šolskih ekoloških sadovnjakov.  
Pobudo za zasaditev je dalo društvo Sorško polje. Pobuda se nam je zdela zanimiva, saj smo z  zasaditvijo sadovnjaka obeležili spomin na pesnik in dramatik Cvetka Golarja, ki seje ukvarjal tudi s sadjarstvom in čebelarstvom.
Zasadili smo tri sadna drevesa: jablano, hruško in slivo. Pri saditvi so bili prisotni prvošolci, ki bodo lahko devet let spremljali, kako bodo drevesa rastla. V kratkem kulturnem programu so se predstavili šestošolci s prebiranjem svojih pesmi, prvošolci pa so jih nekaj zapeli.  Pri sajenju dreves je poleg ravanteljice  šole in vodje projekta na šoli ge. Kriste Jamnik sodeloval tudi župan obćine Šk. Loka mag. Miha Ješe, veliko dela pa so opravili tudi devetošolci Amel Miskič, Ken Bobnar, Krištof Pogačnik in Ognjen Samardžič.
Članek o dogodku je objavljen v spletni izdaji časopisa Delo.

Posebna radijska oddaja ob 50-letnici

Ob 50 letnici šole smo pripravili posebno radijsko oddajo, v kateri so sodelovali:
- Ivan Križnar, upokojeni ravnatelj OŠ Cvetka Golarja
- Dana Mohar, upokojena knjižničarka OŠ Cvetka Golarja
- Cilka Kregar in Zlata Razpet, upokojeni učiteljici OŠ CVetka Golarja
- mag. Karla Krajnik, ravnateljica OŠ Cvetka Golarja
Za poslušanje oddaje kliknite tukaj

V ponedeljek, 11. 2. 2013, je bila ravnateljica, mag. Karla Krajnik, gostja na Radiu Sora v oddaji Aktualno. Posnetku lahko prisluhnite tukaj

Dan odprtih vrat

V soboto, 6. 4. 2013, smo odprli vrata naše šole. Med 8. in 11. uro so si obiskovalci lahko ogledali, kako poteka delo pri pouku.
Ob 11. uri pa smo starše in učence povabili v Športno dvorano Trata na ogled športnih tekmovanj, 
v katerih so se učenci pomerili s starši v nogometu in z učitelji v odbojki. 
Program dejavnosti ob dnevu odprtih vrat.

Slavnostni koncert

V okviru praznovanj ob 50-letnici OŠ Cvetka Golarja je bila v petek, 12. aprila 2013,  glasbena prireditev z naslovom VEČER GLASBENIH SPOMINOV. Program nastopajočih si lahko ogledate na povezavi klikni tukaj.

Zaključna prireditev

V četrtek, 20. 6. 2013, smo v športni dvorani Trata pripravili zaključno prireditev v sklopu praznovanja 50-letnice naše šole. Na njej je nastopilo okoli 150 sedanjih in bivših učencev naše šole. Slovesnosti se je poleg staršev, krajanov in zaposlenih udeležilo tudi veliko že upokojenih sodelavcev, med njimi tudi štirje nekdanji ravnatelji.

projekcija_01

Ob nastopih učencev smo prikazali video projekcijo, s katero smo po obdobjih, ki so jih zaznamovali ravnatelji, pokazali zgodovino naše šole:

Pri uresničitvi projekta so nam na pomoč priskočili sponzorji:Pekarna Pečjak, Pik As Tržič, podjetje za trgovino in prevoz, Don Don, proizvodno in trgovsko podjetje, Nektar Natura, proizvodnja pijač, Consult Commerce, podjetje za razvoj, inženiring, organizacijo poslovanja, marketing, trgovino in proizvodnjo, prevozi in turizem Pavel Pečelin, Alpetour, potovalna agencija, Knauf Insulation, Steklarstvo Puštal, Primož Malovrh, Prijatelj&Prijatelj, fotografija, oblikovanje in tisk, Šolski servis Vrankar, Prostovoljno gasilsko društvo Trata, Makom trgovina, Čipke Mojca, Križaj Design, oblikovanje, izdelava in trženje vizualnih sporočil, Krajevna skupnost Trata, Kmetija Podmlačan, Slovenski šolski muzej, Elektro Gorenjska.

O prireditvi so pisali tudi v Gorenjskem glasu in Loškem utripu.
gorenski_glas

Vir: Gorenjski glas, ponedeljek, 26. 6. 2013, str. 6

 

File0131

Vir: Loški utrip, julij 2013, str. 15