dostop link

Zaključno srečanje projekta Cvetko/Unesco ima talent

V letošnjem šolskem letu je že šesto leto zapored na naši šoli potekal projekt Cvetko ima talent. Cvetko ima talent je zabavna prireditev, na kateri se  predstavijo učenci naše šole s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To je petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega, vodijo pa ga učitelji Jasna Camlek, Klementina Tominšek in Andrej Novljan. Smo pa ponosni, da je projekt postal nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da smo šolam predstavili naš projekt in vsem zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku so se predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki so ga šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

Kandidati, ki so se prijavili na avdicijo, so morali svoje skrite adute pokazati trem žirantom. V mesecu marcu so se potem predstavili učencem in ostalim obiskovalcem na prireditvi v večnamenskem prostoru naše šole.

V četrtek, 25. 4. 2019, se je v ŠD Trata odvijalo zaključno srečanje. Člani žirije so bili devetošolec Samo Bobnar, predstavnik staršev gospod Janez Porenta, učiteljica Vanja Jordanov in Tjaša Dobravec, zmagovalka zadnje sezone oddaje Slovenija ima talent. Prireditev so povezovale učiteljica Mateja Feltrin Novljan in devetošolki Eva Družinec ter Vida Bukovnik. V drugem delu prireditve so nastopili tudi zmagovalci šol, ki so sodelovale v projektu Unesco ima talent. To so: OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, OŠ Cirila Kosmača Piran in OŠ Toneta Čufarja Jesenice.

02_Cvetko_2019

03_Cvetko_2019

V tretjem delu pa je najprej nastopila Anja Demšar, lanskoletna zmagovalka projekta Cvetko ima talent. Nato se je s svojo točko predstavila letošnja osrednja gostja Tjaša Dobravec. Za konec pa se je predstavil še Najs(t) bend, ki ga sestavljajo učenci naše šole in navijaška skupina Cvetke skupaj z akrobatsko skupino Netopirji.

DSC_0209

Po preštetih glasovih žirije je prvo mesto osvojil Jakob Benedik iz 8. c. Za nagrado si je prislužil obisk Družinskega parka Stari vrh.

Fotogalerija zaključne prireditve (Foto: Aina Novinc)

Video posnetek 

01_Cvetko_2019