dostop link

Cvetko/Unesco ima talent 2020/2021

V letošnjem šolskem letu je na naši šoli že osmo leto zapored potekal projekt Cvetko ima talent. To je zabavna prireditev, na kateri se  predstavijo učenci s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To so petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega, vodita pa ga učitelja Jasna Camlek in Andrej Novljan. Naš projekt je tudi nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da smo ga predstavili vsem UNESCO šolam in zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku so se predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki so ga šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

Kandidati, ki so se prijavili na avdicijo, so morali svoje skrite adute pokazati trem žirantom. V četrtek, 22. 4. 2021, smo načrtovali veliki finale in zaključno srečanje projekta Unesco ima talent v Športni dvorani Trata. Ker epidemiološke razmere srečanja v živo pred gledalci v dvorani niso dopuščale, smo zaključno srečanje izpeljali malce drugače. V četrtek, 27. 5. 2021, smo zaključno srečanje predvajali v živo na šolskem youtube kanalu. Nastopajoče smo posneli v naprej.

Tokrat so nas s svojimi talenti navdušili: solistki Tija Končan, Maša Beravs; pravo skupino so za to priložnost ustanovili Lilu Helena Červek, Erazem Kušar in Urh Omejc; zadnja sta se predstavila Manca in Jan Novljan. Člani žirije so bili predstavnik staršev Janez Porenta, učiteljici Vanja Jordanov ter Nina Granda in Dane Jemc, naš nekdanji učenec in zmagovalec projekta Cvetko ima talent leta 2016. Po preštetih glasovih žirije sta prvo mesto osvojila Manca in Jan Novljan, ki sta se predstavila s hudomušno priredbo pesmi Shallow Lady Gaga in Bradleya Cooperja.

Manca_Jan_01

V drugem delu prireditve so nastopili tudi zmagovalci šol, ki so sodelovale v projektu Unesco ima talent. To so: OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. V tretjem delu pa je nastopil Dane Jemc.

Dane_02

Prireditev je povezovala učiteljica Mateja Feltrin Novljan.

Video zaključne prireditve