dostop link

Cvetko/Unesco ima talent 2021/2022

V letošnjem šolskem letu je na naši šoli že deveto leto zapored potekal projekt Cvetko ima talent. To je zabavna prireditev, na kateri se  predstavijo učenci s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti. To so petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega, vodijo pa ga učitelji Jasna Camlek, Sara Smrekar in Andrej Novljan. Naš projekt je tudi nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da smo ga predstavili vsem UNESCO šolam in zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na tem zaključnem dogodku so se predstavili vsi »zmagovalci« šol, ki so jih šole izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

V četrtek, 21. 4. 2022, se je v ŠD Trata odvijalo zaključno srečanje. Člani žirije so bili osmošolec in lanski zmagovalec projekta Cvetko ima talent Jan Novljan, predstavnik staršev gospod Janez Porenta, predstavnica zaposlenih, učiteljica Vanja Jordanov in Dejan Dogaja, osrednji gost zaključnega srečanja. Prireditev je povezovala učiteljica Mateja Feltrin Novljan ob pomoči učenk in učencev.

Tokrat so nas s svojimi talenti navdušili: ritmični gimnastičarki Iman Bektašević in Ema Hafner iz 4. b, plesalec Val Korenčič iz 4. b, bobnar Lenart Zakotnik iz 4. c, pevka Maša Kadivec ob kitarski spremljavi Tjaše Brdnik, obe iz 6. b, pevka Sara Ficko iz 6. d, pevki Tinkara Kandus in Teja Zupanc iz 7. d, pevka Tina Družinec iz 8. b ter na koncu še pevca Matija Jemc in Žan Miloš Stanič iz 9. c.

Cvetko_01

Cvetko_02

V drugem delu prireditve so nastopili tudi zmagovalci šol, ki so sodelovale v projektu Unesco ima talent. To so: OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Draga Kobala Maribor, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.

V tretjem delu pa je nastopil in pripravil pravi »žur« letošnji osrednji gost Dejan Dogaja. Prireditev se je zaključila z nastopom akrobatske skupine Netopirji.

20220421-DSC_0584

Po preštetih glasovih žirije smo prvič do sedaj imeli delitev prvega mesta. Enako število glasov žirije in tako prvo mesto sta osvojila dueta Tinkara Kandus in Teja Zupanc ter  Matija Jemc in Žan Miloš Stanič. Za nagrado so si prislužili obisk Družinskega parka Stari vrh.

20220421-DSC_0467

20220421-DSC_0500

Video zaključne prireditve

Fotogalerija zaključne prireditve