dostop link

Cvetko/Unesco ima talent 2022/2023

Cvetko_2023_01_z

V letošnjem šolskem letu je na naši šoli že deseto leto zapored potekal projekt Cvetko ima talent. To je zabavna prireditev, na kateri se predstavijo učenci s talentom v katerem koli žanru ali spretnosti; to so petje, ples, igranje na inštrument, imitacija ali kar koli drugega. Projekt vodita učitelja Jasna Camlek in Andrej Novljan. Naš projekt je tudi nacionalni Unescov projekt. To pomeni, da smo ga predstavili vsem UNESCO šolam in zainteresiranim omogočili skupno srečanje. Na zaključnem dogodku so se predstavili »zmagovalci« šol, ki so jih te izbrale tekom leta. Cilji projekta so sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.

V četrtek, 20. 4. 2023, se je v ŠD Trata odvijalo zaključno srečanje. Člani žirije so bili osmošolka in lanska zmagovalka projekta Cvetko ima talent Tinkara Kandus, predstavnik staršev, gospod Janez Porenta, predstavnica zaposlenih, učiteljica Vanja Jordanov, in Jaka Strajnar, priznani glasbeni pedagog in prav tako naš bivši učenec. Prireditev sta povezovali Mateja Feltrin Novljan in Manca Mikulič.

Naša šola letos praznuje 60-letnico, projekt Cvetko ima talent pa 10-letnico. Zato smo ob tej priložnosti sestavili Cvetko bend, ki ga je vodil Jaka Strajnar. V njem so sodelovali dosedanji zmagovalci našega projekta: Maša in Anja Demšar, Hana Karabegović, Tinkara Kandus, Manca in Jan Novljan, Dane Jemc ter Lan Bertoncelj.

V prvem delu prireditve so nastopili zmagovalci šol, ki so sodelovale v projektu Unesco ima talent. Te so: OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ Leona Štuklja Maribor, OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in Gimnazija Škofja Loka.

V drugem delu so nas s svojimi talenti navdušili učenci naše šole: pianistka Anamarija Vidmar, Jakob Komatar in Lovro Grašič s cirkuškim nastopom, Vesna Luštrek Srebot z igranjem trobente, pevec Nejc Oberstar, za konec pa še gimnastičarka Iman Bektašević.

V tretjem delu je nastopil Cvetko bend. Prireditev se je zaključila z nastopom akrobatske skupine Netopirji in navijaške skupine Cvetke.

Po preštetih glasovih žirije sta prvo mesto osvojila Jakob Komatar in Lovro Grašič. Za nagrado sta si prislužila obisk Družinskega parka Stari vrh.

Video zaključne prireditve

Fotogalerija zaključne prireditve 

Cvetko_2023_02_brez