dostop link

Erasmus+: READING BOOKS THROUGH THE LENS OF STEAM (STEAM – ZA VEČ ZNANJA IN BRANJA)

 

KA229: Partnerstva za izmenjavo med šolami

Erasmus+: READING BOOKS THROUGH THE LENS OF STEAM (STEAM – ZA VEČ ZNANJA IN BRANJA)

 

V projektu Erasmus+ sodelujemo že od 1. septembra 2020, sicer dvoletni projekt pa se je zaradi svetovne epidemije podaljšal do 31. avgusta 2023.

V projektu je poleg naše šole še pet partnerskih šol, in sicer: koordinatorska šola Silutes r. Katyciu pogrindine mokykla iz Litve, Istituto Comprensivo 6 Imola iz Italije, 2nd Junior High School of Rethymno iz Grčije, Scoala Gimnaziala Nr 13 Timișoara iz Romunije, 52 primary school Tsanko Tserkovski Sofia iz Bolgarije. Koordinatorica na šoli je Svjetlana Urbančič.

V lanskem šolskem letu 2021/22 je virtualno srečanje pripravila litovska šola, aprila smo na izmenjavo v italijansko Imolo peljali devet učencev in štiri učitelje, mesec dni pozneje pa smo na šoli gostili 28 učencev in 12 učiteljev.

V letošnjem šolskem letu 2022/23 so nam ostale še tri mednarodne izmenjave učencev: za mobilnost v Grčijo se bodo učenci seznanili z vsebino knjige Jonathan Livingston Galeb avtorja Richarda Bacha, za mobilnost v Romunijo Gospodar muh Williama Goldinga in za mobilnost v Bolgarijo Gospodar prstanov J. R. R. Tolkiena.